Na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu pod nazivom “Sadašnjost za budućnost odgoja i obrazovanja – mogućnosti i izazovi” koji je održan u Sisku 20. i 21. travnja predstavio se je i naš vrtić. Kao jedan od primjera dobre prakse nazočnima je prezentiran projekt “Zeleni vrtovi za zelenije vrtiće” kojega smo prošle godine proveli u suradnji s INA-industrijom nafte d.d.

Cilj ovoga stručnog skupa bio je okupljanje stručnjaka i djelatnika odgojno-obrazovnog sustava i napređenje njihovog profesionalnog rada. Osim radionica u kojima su odgojitelji s područja cijele Republike Hrvatske predstavili rad na projektima, svoja su plenarna izlaganja iznijeli prof. Ivan Prskalo, dekan i prof. Siniša Opić, prodekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. Mirjana Šagud i prof. Anka Jurčević Lozančić, također s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, prof. Milena Valenčić Zuljan s Pedagoškog fakulteta u Ljubljani te prof. Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Organizator ovog Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa bili su Dječji vrtić Sisak Stari i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu a pokrovitelji Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Sisak i predsjednica RH KolindaGrabar Kitarović.